Om oss

Mer information om Just a farm

Just a Farm Gårdsbutik startade 2017 av Carina Tropp utanför Koppom i Värmland. Hon flyttade från Göteborg och lämnade storstadslivet, för ett liv på landsbygden tillsammans med sin bonde Nils-Olof.
Efter ett lyckat test 2016 på vår gård med kafé och bondauktion så hade jag bestämt mig för att starta igång min verksamhet. Det var drömmen om ett eget företag, att få vara kreativ och att varje dag vakna upp med glädje i bröstet och se mitt egna företag sakta växa. Det en tradition inom min familj att driva företag. Det var 2013 som jag skrev min första marknadsplan, precis samma år som jag träffade min man genom Bonde Söker Fru och samma år som vår lilla son låg i magen.

Intresset för gelato och glass har alltid funnits med. Förutom att äta kopiösa mängder hemma av industriglass, så växte intresset under min studenttid i Italien. Det var när jag studerade konstvetenskap på University of Leicester i England som en del av vår utbildning förlades en period i Italien. I Italien förälskade jag redan tidigt för den italienska konsten, men även deras mat och glass. Innan lektionen startade för dagen hade jag redan ätit min första gelato, så fortsatte dagen med avbrott för gelato.

Kurserna inom glasstillverkning har avlöst varandra men även kurser inom såser och bakverk har blivit en del av min vardag, Det är mathantverkare världen över som inspirerar och ger mig inspiration och drivkraft till att fortsätta utvecklas. Det är så himla roligt att hela tiden få lära sig mer. Det är fantastiskt roligt att få erbjuda en bättre och utvecklad produkt varje år och dessutom utveckla företaget med fler bra produkter.

Under 2021 har vi ett år med förutsättningarna pandemi. Vi arbetar på att hitta en fullständig plan där vi kan sitta långt isär utomhus, men även att det ska vara enkelt med en kö utan smittrisker.

Tack för att ni handlar inredning, Annie Sloan färg och mina producerade varor i webbutiken. Ni hjälper mig att lyckas med mitt företag. TACK!

Just a farm